Zo begon de carrière van Kylie Minogue

17 april 2023
De spotlight richten we deze week op: Kylie Minogue. Een van de weinige artiesten die zowel in de jaren 80, 90 én de zeroes grote hits op haar naam heeft staan.

Haar naam

Haar naam is afgeleid uit de taal van de Aboriginals. ‘Kylie’ betekent namelijk ‘boemerang’.

Het begin

De carrière van Kylie Minogue begon als actrice in de Australische soapserie Neighbours. En ze is niet de enige. Ook Russell Crowe, Margot Robbie, Chris Hemsworth, Naomi Watts, Heath Ledger, Natalie Imbruglia en vele anderen begonnen met een rol in deze populaire serie.

Danni Minogue

Kylie heeft een bekende zus, Dannii Minogue, die ook zangeres is. Maar ze heeft ook een broer. Die is wat minder bekend en werkt achter de schermen van een Australische nieuwszender als cameraman.

Spinning Around

De grote hit ‘Spinning around’ was eigenlijk niet bedoeld voor Kylie Minogue. Het is onder andere geschreven door Paula Abdul en moest haar grote comeback-hit worden. Maar de productie van haar album ging niet door, en daardoor werd het liedje doorgeschoven naar Kylie Minogue.

Suicide Blonde

Kylie Minogue heeft jarenlang een relatie gehad met Michael Hutchence van INXS. Toen ze op een gegeven moment haar haar blond verfde voor een filmrol, zei ze dat ze ‘suicide blonde’ ging. Die uitspraak inspireerde Michael Hutchence om de gelijknamige grote hit voor INXS te schrijven.

Deel dit artikel: