5 Feitjes over Destiny’s Child

3 april 2023
Deze week staat Destiny's Child in de spotlight bij Nostalgie. Wil je meer over de groep te weten komen? Lees dan snel verder.

De groepssamenstelling

De groep had nogal wat wisselingen in samenstelling. Beyoncé Knowles en Kelly Rowland begonnen met LeToya Luckett en LaTavia Roberson als Girl’s Tyme, en zagen zichzelf meer als rappers. Zo deden ze zelfs mee aan de Amerikaanse talentenjacht Star Search. Toen dat uiteindelijk niks opleverde, gingen ze verder als Destiny’s Child. Zonder LeToya Luckett en LaTavia Roberson, want die stopte er mee, waarna Michelle Williams erbij kwam. Ook Farrah Franklin kwam erbij, maar die werd er na een halfjaar weer uitgezet.

Say My Name

LeToya Luckett en LaTavia Roberson verlieten de groep, nádat ‘Say My Name’ uitkwam. De 2 dames zijn niet te zien in de videoclip, maar nog wel te horen in de opnames. De single zelf is dus nooit aangepast met de stemmen van de destijds nieuwe groepsleden Michelle Williams and Farrah Franklin.

Beyoncé's manager

In 1995 stopte de vader van Beyoncé met zijn vaste baan als verkoper van medische apparatuur, om vervolgens de groep fulltime te managen.

Beyoncé's moeder

Ook de moeder van Beyoncé, Tina Knowles, heeft een groot aandeel gehad in het succes van de groep. Ze was de haarstylist en kledingontwerper van de dames.

Kelly's idool

Het grote idool van Kelly Rowland is Oprah Winfrey. In een interview heeft ze weleens gezegd: ‘Nobody's perfect, but she comes so close! She's like the female version of God. She inspires me to work hard and give back.’.

Deel dit artikel: