5 weetjes over de Black Eyed Peas

17 juli 2023
Elke week staat er een artiest of band centraal bij Nostalgie die op eigen manier een stempel heeft gedrukt op de muziek in de 80’s, 90’s of zeroes. Met deze week: Black Eyed Peas.

Groepsleden

The Black Eyed Peas werd in 1995 opgericht. De oorspronkelijke leden waren will.i.am, apl.de.app, Taboo en Kim Hill. Stacy Ferguson, oftewel Fergie, voegde zich pas in 2003 bij de groep als zangeres en speelde een belangrijke rol in hun commerciële succes. Ze werd eigenlijk uitgenodigd om tijdelijk bij de groep te komen als gastzangeres, maar haar inbreng bleek zo succesvol dat ze permanent lid werd.

 A Tribe Beyond a Nation

Voordat ze The Black Eyed Peas vormden, noemde de groep zichzelf oorspronkelijk "A.T.B.A.N Klann", wat staat voor A Tribe Beyond a Nation. Ze zaten nog op de middelbare school toen ze een platencontract kregen van Ruthless Records, het label van Easy-Z, bekend van N.W.A.

Taboo

Jaime Luis Gómez, oftewel Taboo, is van Mexicaans en Shoshone-Indiaanse afkomst. Hij heeft zijn culturele erfgoed geïntegreerd in de muziek van The Black Eyed Peas.

Fergie's trouwdag

Zangeres Fergie is 10 jaar getrouwd geweest met acteur Josh Duhamel. De bruiloft was in een zeer besloten ceremonie. Hun ceremonie was zo privé dat de gasten de locatie pas op de ochtend van de bruiloft te horen kregen.

Tinnitus

Frontman will.I.am heeft last van tinnitus, een gehooraandoening waarbij je continu een hoge piep hoort. In interviews heeft hij wel eens verteld dat hij niet meer weet wat stilte is.

Deel dit artikel: