5 leuke weetjes over Ilse DeLange

6 juni
Ze viert dit jaar haar 25 jarig jubileum, sinds ze in 1998 doorbrak met ‘I’m not so tough’. Daarom deze week in de spotlight: Ilse DeLange.

Countryfestival

Ilse DeLange wilde graag een festival met countrymuziek op haar geboortegrond en is daardoor de grote drijfveer achter het countryfestival Tuckerville. De zesde editie is aangekondigd voor 9 september 2023, waar Ilse haar 25-jarig jubileum op een speciale manier zal gaan vieren.

Relatie

Ilse DeLange heeft sinds het eind van de jaren 90 een relatie met Bart Vergoossen. Hij is de drummer van The Common Linnets en speelt ook in haar begeleidingsband. Ze hebben (nog) geen kinderen. In 2010 vertelde ze in een interview nog graag kinderen te willen, tien jaar later reageerde ze heel duidelijk toen gevraagd werd naar haar kinderwens: ‘Mijn kinderwens gaat mensen geen zak aan.’

Huizen

Hoewel veel mensen de zangeres associëren met het Oosten van het land, wonen ze daar al een tijd niet meer. Ze woonden eerst in Arnhem, vervolgens in Huizen en in 2016 kochten ze een prachtige villa van ruim 1,5 miljoen in Huizen.

Nashville

De thuisstad van de country en americana muziek is Nashville, Tennessee, in Amerika. Ilse DeLange heeft daar een tweede huis, waar ze regelmatig heen gaat om te werken aan muziek en inspiratie op te doen.

Rol in deze serie

Een paar jaar geleden heeft ze een rol gekregen in de Amerikaanse televisieserie Nashville. Ze heeft zelf in Amerika gelobbyd om de rol te bemachtigen. Ze benaderde diverse mensen in de muziekwereld, waaronder muziekproducent T Bone Burnett, om in contact te komen met de makers van Nashville. De afleveringen werden in de Verenigde Staten in de loop van 2018 uitgezonden.

Deel dit artikel: