5 dingen die je nog niet wist over Bruce Springsteen

22 mei 2023
Bruce Springsteen komt naar Nederland. Op 25 en 27 mei 2023 staat hij op het podium van de Johan Cruijff Arena. Daarom staat hij deze hele week in de spotlight bij Nostalgie.

Nederlandse roots

De zanger is gedeeltelijk Nederlands. De meeste Amerikanen hebben tot in detail uitgezocht waar precies hun afkomst ligt. Amerika is ontstaan uit voornamelijk immigranten, dus veel hebben ‘roots’ in Europa, en Bruce Springsteen is gedeeltelijk Iers, Italiaans en… Nederlands.

The Boss

Zijn bijnaam is ‘The Boss’, maar hier is hij zelf niet erg blij mee, aangezien hij zelf een hekel heeft aan ‘bazen’. De bijnaam is blijven plakken uit de tijd dat hij in zijn jonge jaren optrad met zijn vorige band, en verantwoordelijk was voor de vergoedingen en betalingen van zijn bandleden.

Zijn stem verzekerd

Zijn meest kostbare bezit is natuurlijk zijn stem. Speciaal voor zijn stem heeft hij een verzekering afgesloten van zo’n 6 miljoen dollar.

Harry Potter fan

Hij is groot fan van Harry Potter, nadat hij de verhalen heeft voorgelezen voor zijn kinderen. Hij heeft zelfs een liedje geschreven over Harry Potter en geprobeerd om dit in een van de films te krijgen. Dit heeft schrijver JK Rowling geweigerd, aangezien er geen commerciële muziek wordt gebruikt in de Harry Potter films.

Podcast 

Bruce Springsteen heeft een eigen podcast, samen met oud-president Barack Obama. Onder de naam ‘Renegades: Born in the USA’ praten ze samen over het leven, muziek en de liefde voor Amerika, met alle hoogte- en dieptepunten.

Deel dit artikel: