5 dingen die je nog niet wist over de Spice Girls

12 juni
Als je denkt aan de jaren 90, dan denk je aan de Spice Girls. Daarom staan ze een week lang in de spotlight en zijn ze de Artiest van de Week bij Nostalgie.

Touch

De oorspronkelijke naam van de groep was niet Spice Girls, maar Touch. Ze veranderden later hun naam in Spice Girls om verwarring met een andere band met dezelfde naam te voorkomen.

Mel Coloma

Zangeres Mel Coloma had eerst de plek van Victoria Beckham, wat dus betekende dat er drie Mels in de Spice Girls zaten in het begin. Maar lang heeft ze niet in de groep gezeten. Het verhaal gaat dat haar stem ‘te goed’ werd gevonden en ze zou de andere meiden wegzingen met haar talent. Na haar vertrek richtte ze zich niet meer vol op muziek, maar ging ze werken bij het Ziekenfonds in Engeland. Wel zingt ze nog regelmatig op feesten en bruiloften met haar band.

Ieder een eigen kleur

De Spice Girls hadden elk een eigen kleur die ze vertegenwoordigen: rood voor Geri, zwart voor Victoria, roze voor Emma, bruin voor Melanie B en blauw voor Melanie C. Deze kleuren werden vaak gebruikt in hun kleding en branding.

Viva Forever

De Spice Girls hebben een eigen musical gemaakt genaamd "Viva Forever!". De musical, geschreven door Jennifer Saunders, werd in 2012 in Londen opgevoerd en was gebaseerd op hun muziek en het verhaal van vriendschap en het najagen van dromen.

Spice World

Ook hebben ze een eigen videospel uitgebracht genaamd "Spice World". Het spel was beschikbaar voor PlayStation en PC en liet spelers de rol van de Spice Girls op zich nemen en verschillende uitdagingen voltooien.

Deel dit artikel: