Zo startte de muziekcarrière van Beyoncé

20 februari 2023
‘Renaissance’ is het zevende album van Beyoncé en kwam uit in juli 2022. Sindsdien hint de zangeres al naar een tour voor het album. In de zomer van 2023 gaat het eindelijk gebeuren. Op zaterdag 17 juni 2023 staat Beyoncé weer in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Om alvast in de stemming te komen hoor je deze week extra veel Beyoncé bij Nostalgie.

Girls Tyme

In 1993 deed ze mee aan een Amerikaans televisieprogramma met de meidengroep Girls Tyme. Ze was toen 12 jaar en haalde helaas niet de finale. Ondanks dat ze de talentenjacht niet won, ziet ze die ervaring als een bepalend moment in haar jeugd, wat haar deed overtuigen van een carrière in de muziek.

De Naam Beyoncé

Haar naam, Beyoncé, is afgeleid van haar moeders meisjesnaam, Celestine Beyoncé.

De rol van haar vader

Haar vader heeft haar geholpen met de techniek van zingen en dansen tegelijk. Zo kwam hij met het idee om als onderdeel van oefening en training, telkens ongeveer 1 kilometer te hardlopen én zingen tegelijk. Op die manier bouwde ze een sterke conditie en uithoudingsvermogen op.

A Star Is Born

Eigenlijk zou ze de hoofdrol krijgen in de film ‘A Star Is Born’, met Clint Eastwood als regisseur. Naarmate de tijd vorderde, door omstandigheden, wisseling van regisseur en drukke agenda’s kon dit niet doorgaan. Daardoor ging de hoofdrol naar Lady Gaga, die samen met Bradley Cooper een soundtrack-hit te pakken had met ‘Shallow’.

Deel dit artikel: