Wist jij dat Phil Collins meespeelde in de Peter Pan film?

28 februari
Een van de grootste muzieksterren ter wereld ging precies 42 jaar solo: Phil Collins. Voor die tijd was hij zanger en drummer voor de band Genesis. Genoeg aanleiding om deze bijzondere muzikant een week lang in de spotlight te zetten. Kom meer te weten via dit artikel en luister de hele week naar Nostalgie voor nóg meer van zijn hits.

Drummen van een jonge leeftijd

Hij begon met drummen toen hij 5 jaar oud was. Hij heeft nooit op een traditionele manier drumles gehad. Hij heeft zijn stijl helemaal zelf aangeleerd en oefende door veel mee te drummen met televisie en radio.

Hij speelde op een track van Tina Turner

Af en toe werd hij gevraagd door andere artiesten om als drummer samen te werken. Zo hoor je hem drummen in de wereldhit ‘Typical male’ van Tina Turner.

The Little Dream Foundation

Hij is mede-oprichter van de stichting The Little Dream Foundation. Deze stichting zet zich in voor jonge talenten, met gebrek aan geld en middelen, om te helpen hun dromen te verwezenlijken.

Hij speelde mee in de Peter Pan film

Heel af en toe heeft hij een rol in een film gekregen. Bijvoorbeeld in de film ‘Hook’ uit ‘91, over Peter Pan. Daarin heeft hij een kleine rol als inspecteur.

Zanger of drummer?

In een interview heeft hij gezegd: ‘I'm not a singer who plays a bit of drums. I'm a drummer that sings a bit.’ Oftewel, hij ziet zichzelf vooral als een drummer en niet zozeer als zanger.

Deel dit artikel: