5 dingen die je nog niet wist over Michael Jackson

13 maart 2023
Elke week zetten we een artiest in de spotlight die de aandacht verdient vanwege een indrukwekkende muziekcarrière… Deze week is dat: Michael Jackson.

'Giving Tree'

Op zijn Neverland Ranch had hij een favoriete boom, genaamd de ‘Giving tree’. Hij heeft ook enkele liedjes geschreven over deze boom, omdat deze zo inspirerend voor hem was.

The Dating Game

In 1972, toen hij als jongetje de zanger van de Jackson 5 was, deed Michael Jackson mee aan het televisieprogramma The Dating Game. Hierin mocht hij vragen stellen aan 3 deelneemsters, waarna hij er een uit mocht kiezen. De jonge winnares mocht ‘op date’ met Michael Jackson tijdens een van zijn concerten in New York. 

Fan van Harry Potter

Michael Jackson was groot fan van de Harry Potter boeken en films. Hij had zelfs plannen om een musical te produceren over Harry Potter, maar hiervoor kreeg hij geen toestemming van schrijfster J.K. Rowling.

In de schulden 

Ondanks zijn grote successen, grote concerten en enorme muziekverkoop, bleek Michael Jackson vanaf begin van de zeroes veel financiële schulden te hebben door openstaande leningen. Ook zou het personeel van zijn Neverland Ranch niet tijdig zijn betaald en waren niet de juiste verzekeringen afgesloten, waardoor de staat Californië hem een boete oplegde.

 Bijnamen

Hij hield ervan om de mensen in zijn omgeving, met name vrienden en familie, bijnamen te geven. Zo gaf hij zijn broer Jermaine de bijnamen ‘Maine’ en ‘Erms’.

Deel dit artikel: